Adrie van der Poel relativeert prestaties van zoon Mathieu: “Daar ga ik niet in mee”

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Er staat deze winter werkelijk geen maat op Mathieu van der Poel. De Nederlander rijgt dit crossseizoen de overwinningen aan elkaar.

Na de wereldbekercross van Gavere en de Superprestige van Diegem haalde Van der Poel vrijdag met de Azencross in Loenhout al zijn derde overwinning om amper vier dagen binnen. De concurrentie was nog op geen enkel moment in staat om de wereldkampioen te bedreigen.

Van der Poel rijdt dit seizoen nog veertien crossen. Een perfect rapport lijkt mogelijk, al tekent vader Adrie wel enig voorbehoud aan. "Ik vind het allemaal heel ver op de zaken vooruit lopen", aldus de Nederlander in een interview met Het Laatste Nieuws. "Een pechmoment is altijd mogelijk, hij kan ook eens iets voorhebben."

Zaterdag neemt Van der Poel het in de Wereldbekercross van Hulst op tegen Wout van Aert en Tom Pidcock. Zonder de aanwezigheid van de 'Grote Drie' lijkt het veldrijden stilaan een B-discipline te worden. Ook hier wil Adrie van der Poel echter niet van weten.

"Daar ga ik dus absoluut niet in mee. We moeten het volste respect opbrengen voor wie fulltime crost", zo benadrukt vader Van der Poel.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24