Alaphilippe maakt ambitieus nieuw doel bekend

door: MAB
Julian Alaphilippe
Afbeelding bron: Photonews

Julian Alaphilippe, actief bij Deceuninck- Quick-Step, kondigde vrijdag, bij de voorstelling van zijn boek 'Regenboog', aan dat hij een zeer ambitieus doel voor ogen heeft. De Fransman wilt voor het klassement in de Tour gaan. 

Alaphilippe deed vrijdag zijn plannen voor het komend seizoen uit de doeken. "Het algemeen klassement in de Tour zal waarschijnlijk wel het grote doel zijn. Patrick heeft er veel zin in en daar heb ik rekening mee gehouden toen ik opnieuw tekende."

De huidige wereldkampioen won in zijn carrière al zes etappes in de Ronde van Frankrijk. In 2019 droeg hij 14 dagen lang de gele trui, maar werd uiteindelijk vijfde. Om het algemeen klassement te winnen, zal de Fransman zich wel moeten aanpassen. "Het is mogelijk, maar ik weet niet of ik het zou kunnen. Voorlopig richt ik me op doelen in de nabije toekomst."

Op de vraag hoe hij zijn twee rivalen, Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, inschat, bleef Alaphilippe voorzichtig. "Bij Mathieu en Wout is het lastig om in te schatten hoe ze zich voelen. Ze zijn altijd sterk. Aan mij zie je het als ik geen goede benen heb. En zij zien dat."

Tags