Algemeen manager Lotto-Soudal blijft positief ondanks mager jaar, vooral één iets geeft hoop

door: CDC
Lelangue
Afbeelding bron: Photonews

2021 was niet het beste jaar voor Lotto Soudal. Zo deed geen enkele van hun Belgische renners mee aan het WK in eigen land en haalde de ploeg maar 12 zeges. Toch is algemeen manager John Lelangue hoopvol over de toekomst.

Hoewel slechts 4 WorldTourteams minder konden winnen afgelopen seizoen, vindt de algemeen manager dat het niet zoveel gescheeld heeft. Hij haalt de valpartij van Caleb Ewan aan, en wijst er ook op dat de ploeg voor hetzelfde geld Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix kon hebben gewonnen.

Lelangue predikt bij Sporza dan ook voor geduld. Hij noemt dan ook nadrukkelijk de aanstormende jongeren bij naam: Harm Vanhoucke (24), Brent Van Moer (23), Florian Vermeersch (22) en Andreas Kron (23). Ze toonden dit seizoen al veel potentieel en boekten heel wat progressie. Zij geven hoop voor de toekomst.

De algemeen manager van Lotto-Soudal wil zich niet blindstaren op resultaten: "We kijken niet enkel naar de UCI-punten maar ook naar de stijl en hoe gekoerst wordt," verklaarde hij aan Sporza. 

 

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags