Belgisch delirium op het WK veldrijden: "Dit is niet normaal!"

door: MAB
Joran Wyseure
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische veldrijders bij de U23 waren gisteren oppermachtig op het WK veldrijden in Fayetville. Joran Wyseure pakte verdiend de titel, gevolgd door landgenoten Emiel Verstrynge en Thibau Nys.

Wyseure reed het grootste deel van de cross op kop en wierp zich al snel op tot titelkandidaat. De 21-jarige renner oogde wat onzeker in het begin van de wedstrijd, maar liet de tegenstand in het slot ver achter zich. De Belgische delegatie begon met ingetogen intenties aan het WK, maar overklasten de concurrentie. 

"We zien wel waar het schip strandt. Ik kreeg een paar meters en wilde de hele cross op eigen tempo rijden. Het was genoeg voor de overwinning", aldus een nuchtere Wyseure na afloop van de cross. "Dit is niet normaal! Ik ben heel blij met mijn prestatie."

Van onderlinge concurrentie bij de Belgen lijkt ook geen sprake. "Het is heel leuk dat we met drie Belgen op het podium staan. Zeker met Emiel erbij. Op het BK was hij de beste, vandaag win ik en is hij tweede. Ik ben blij voor hem en voor mezelf."

Tags