Bom bij UCI: Wout Van Aert riskeert schorsing en zware boete

door: CDC
wout van aert
Afbeelding bron: Photonews

De ex-ploegbaas van Wout Van Aert, Nick Nuyens is in een juridische strijd met zijn oud-renner verwikkeld over de contractbreuk die Van Aert pleegde om van ploeg te veranderen. Daarenboven stapte hij nu nog eens naar het UCI, en dat kan zware gevolgen hebben voor Van Aert. Dat meldt HLN.

Wout Van Aert verbrak in 2018 zijn contract bij Sniper Cycling, de ploeg van Nuyens, vanwege "dringende redenen". Op 9 juni oordeelde het Arbeidshof dat Van Aert in fout was en een boete van meer dan 660.000 euro moet betalen. 

Nuysens klopt met dat arrest in de hand nu ook aan bij de UCI. Hij eist disciplinaire sancties tegen Van Aert en zijn huidige ploeg die de contractbreuk in de hand werkte. De officiële transferperiode werd niet gerespecteerd en er was geen akkoord tussen de teambazen over Van Aert.

Van Aert riskeert nu een boete van maximaal 94.950 euro én een schorsing tot 4 maanden. Zijn ploeg loopt risico op een boete van 1.424.310 euro. Ook kan er nog een fikse schadevergoeding uitgesproken worden dat tot 1 miljoen euro kan oplopen.