Wout Van Aert doet boekje open over Nick Nuyens: "Pestgedrag, deontologisch niet zoals het hoort"

door: CDC
Wout Van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Op het Sporza-programma Thuismatch kwam Wout Van Aert nog eens terug op de lelijke breuk met Nick Nuyens.

In 2019 verbrak Van Aert "om dringende redenen" zijn contract met de ploeg van Nuyens. Beide partijen trokken hiervoor naar de rechtbank. De arbeidsrechtbank gaf Nuyens gelijk. Van Aert moet nu een vergoeding van meer dan 1 miljoen euro betalen en het conflict duurt voort.

Toch zegt Van Aert blij te zijn voor Jumbo-Visma te hebben gekozen. Zijn carrière is naar eigen zeggen pas écht gestart bij zijn huidige ploeg, wat niet zou gelukt zijn bij Nuyens. Hij spaart zijn kritiek niet.

"De ploeg waar ik toen zat had zoveel problemen met de omkadering die niet professioneel was, er waren problemen met het materiaal. Er waren verschillende frustraties bij mij." Verder was er een vertrouwensbreuk met Nuyens. 

Ook de afwikkeling van de rechtszaak loopt volgens Van Aert verkeerd. Hij spreekt van "pestgedrag." "Afgelopen zomer waren al mijn rekeningen plots geblokkeerd op vrijdag de 13e. Ik zat op stage in het buitenland en kon geen verrichtingen meer doen." Dit omdat Nuyens direct naar de deurwaarder stapte. "Deontologisch was het niet echt zoals het hoort onder advocaten."