Cavendish openhartig na "freak accident" en spreekt opvallende ambities voor de toekomst uit

door: CDC
Iljo Keisse en Mark Cavendish
Afbeelding bron: Photonews

Op de zesdaagse van Gent maakte Mark Cavendish een bijzonder lelijke val mee. Hij hield er twee gebroken ribben en een klaplong aan over. Toch klinkt de renner erg weerbaar en ambitieus.

Aan het Britse The Sun vertelt de sprinter vrijuit over zijn weinig te benijden ervaringen in 't Kuipke. "Bij het ongeval wist ik meteen dat er ernstige schade was, en dat was best wel eng. Maar mijn kinderen waren daar en mijn instinct was om recht te staan en hen tonen dat ik ok was."

Hij noemt het een "freak accident" die veroorzaakt werd door water op de piste. Iemand voor hem slipte en dat veroorzaakte een kettingreactie en de crash. Cavendish landde op een fiets, brak twee ribben en zat met een gat in zijn long. Een gat dat moeilijk te zien is omdat het achter zijn hart ligt.

Maar verbazend genoeg ziet de Brit het toch positief. De sprinter wil zelfs in januari al opnieuw deelnemen aan het nieuwe seizoen. "Als professionele sporter ken je je eigen lichaam goed genoeg om te weten hoe je zal recupereren."

"We zijn gewend gebroken botten gewend en longen genezen best snel. Over enkele weken zou ik opnieuw op het zadel kunnen zitten. Misschien begin ik mijn seizoen wat later en zal ik wat pijn lijden, maar ik genees goed."