Commotie na WB-cross, UCI moet ingrijpen

door: CDC
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren werd een wereldbekemanche in de cross gereden in de VS. Quinten Hermans was de beste renner in lastige omstandigheden. Diezelfde omstandigheden kostten echter de nummer drie bijna een podiumplaats.

Op een bijzonder modderig parcours in Fayetteville begaf het versnellingsapparaat van Michael Vanthourenhout. Er was een stuk touw in beland. Hij moest dus snel van fiets wisselen, want hij deed mee voor het podium.

Vanthourenhout kon de schade beperken en kon alsnog de derde plek veroveren. Maar na de koers diende iemand een klacht in bij de wedstrijdjury. Hij zou zijn wissel buiten de box doorgevoerd hebben. Nochtans was dat niet zo en verliep alles correct. Toch moest de UCI het incident onderzoeken om de renner te vrijwaren.

Zijn coach en broer Dieter Vanthourenhout kon niet lachen met de klacht en reageerde op Twitter. Michael zelf komt met de schrik vrij, maar na de koers horen dat je gediskwalificeerd kan worden na zo'n sterke solo om terug aan te sluiten bij de leiders komt toch wel binnen, zo geeft hij aan bij HLN.