Concurrentie reageert gevat na vernedering door Mathieu van der Poel: "Niet goed voor het hoofd"

door: AVL
mathieu van der poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel won vrijdag met sprekend gemak de Zilvermeercross in Mol. De Nederlander reed de concurrentie helemaal op een hoopje.

Zelfs Wout van Aert was in de eerste confrontatie van het seizoen met Van der Poel niet in staat om zijn eeuwige rivaal te bedreigen. Onze landgenoot eindigde uiteindelijk op maar liefst één minuut en vijftien seconden van de Nederlander.

Ondanks het grote verschil kon Van Aert wel leven met de uitslag. "Ik ben blij dat ik binnen tijd ben aangekomen", zo lacht hij na afloop bij VTM Nieuws. "Ach, ik heb me hier zoals altijd goed geamuseerd en nu hoop ik vooral beter te worden."

Ook Tom Meeusen, voormalig trainingspartner van Mathieu van der Poel, keek met grote ogen naar de prestatie van de wereldkampioen. Meeusen werd op het einde van de cross zelfs ei zo na nog gedubbeld. 

"Het is echt niet goed voor het hoofd als je op twee rondes van het einde beseft dat je moet versnellen om in koers te blijven", zo legt Meeusen uit. "Ik hoorde aan het publiek dat Mathieu niet meer zo ver achter zat, dus heb ik nog even een tandje bijgestoken."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24