Ex-ploegmaat over hereniging met Wout van Aert: “Vroeger was hij één van ons”

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert maakt zaterdag zijn langverwachte comeback in het crossveld. Onze landgenoot verschijnt aan de start van de Exact Cross in Essen.

De concurrentie van eeuwige rivaal Mathieu van der Poel hoeft Van Aert zaterdag nog niet te vrezen. De renner van het voormalige Jumbo-Visma, sinds kort Visma-Lease a Bike, komt in Essen wel een oude bekende tegen: Tom Meeusen.

De inmiddels 35-jarige Meeusen kent van Aert nog van zijn tijd bij Telenet-Fidea. Meeusen reed toen bij de profs terwijl van Aert het mooie weer maakte bij de junioren. Meeusen beseft dat er sinds die tijd veel veranderd is. Toch kijkt hij uit naar de confrontatie met zijn voormalige ploegmaat.

"Ik reed bij de profs, hij bij de junioren. Toen al kon je zien dat er een sterke lichting zat aan te komen met naast Wout ook Quinten Hermans, Daan Soete en Nicolas Cleppe", zo blikt Meeusen terug in een interview met Het Nieuwsblad.

"Ik kijk ernaar uit om nog eens met Wout aan de start te staan. Ik weet niet of ik hem nog durf aanspreken. Vroeger was hij er ene van ons, nu heeft hij het niveau van het veldrijden al lang overstegen. Het is een eer om met hem aan de start te staan", aldus een lyrische Tom Meeusen.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24