Grote miserie in het veldrijden: “Dat is op dit moment hét probleem”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het veldrijden gaat door een kleine crisis. Het is opletten dat het hele wereldje niet als een kaartenhuis in elkaar zakt.

Wereldbeker, Superprestige, X2O. Er zijn op dit moment heel veel crossen, misschien zelfs te veel in elk klassement apart en al zeker op de volledige kalender.

Voor de grote drie is dat geen probleem, voor de rest wel. “Voor Wout, Mathieu en Pidcock maakt het allemaal niet uit”, zegt Tom Meeusen in De Zondag. “Daarnaast heb je mannen als Iserbyt, Sweeck en Vanthourenhout die de Wereldbeker niet nodig hebben. Zij krijgen genoeg startgeld in andere wedstrijden.”

Voor anderen is de Wereldbeker wel een mooie etalage. “Je hebt ook de crossers die rond de tiende plaats eindigen, niet geselecteerd raken voor de Wereldbeker en gratis de crossen van Golazo moeten rijden. Voor hen is het wél leuk om aan de Wereldbeker deel te nemen, omdat er daar veel meer prijzengeld te verdienen valt.”

Het is dus voor iedereen anders hoe ze naar de situatie kijken. “De toppers hebben de luxe om hun wedstrijden uit te kiezen. Dat is op dit moment hét probleem”, besluit Meeusen.