Dit heeft Patrick Lefevere te zeggen nadat Julian Alaphilippe naast ritzege grijpt

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Geen nieuwe etappezege voor Soudal-QuickStep in de Giro d’Italia. Julian Alaphilippe werd tweede in de rit van donderdag.

Patrick Lefevere was in Italië om de etappe van donderdag in de Giro te volgen. Hij stond zelf met bidons langs de weg voor Julian Alaphilippe die mee was in de vlucht van de dag.

De Fransman kon het echter niet afmaken. Hij werd tweede, maar daar maalde de CEO niet om. “Ondanks dat hij niet wint, moet dit hem toch een boost geven. Julian werkt hard, hij staat scherp, alleen die zege ontbreekt”, klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Lefevere gaf ook nog mee dat er pas na de Giro zal gesproken worden over het contract van de ex-wereldkampioen. Het zou dan toch kunnen dat hij langer bij Soudal-QuickStep blijft, ook al zaten er in het voorjaar enkele haren in de boter.

“De band met Julian is nog altijd goed ondanks dat er een paar stomme dingen naar buiten zijn gekomen. Hij rijdt van zijn 17de bij ons. In elk lang huwelijk stormt het wel eens. Hij is geen goedkope jongen, maar het is veel te vroeg om vooruit te lopen op die gesprekken”, zegt Lefevere nog.