Dylan Teuns zwaarder aangepakt dan drugstrafikanten "Excuseer, maar dat vind ik abnormaal.”

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen zomer viel de Franse politie binnen bij Bahrein-Victorious, de ploeg van onder meer Dylan Teuns. De ploeg werd in verband gebracht met dopingbeschuldigingen en het onderzoek loopt.

Teuns deed intussen mee aan het EK en zit ook in de ploeg voor het WK in eigen land. In Het Belang van Limburg komt hij nu terug op de zaak. Hij beklaagt zich dat de politie in juli zijn gsm en laptop in beslag heeft genomen en dat hij die steeds nog niet heeft. 

Een situatie waarmee hij niet gediend is. Volgens zijn advocaat is dergelijke lange stilte door politiediensten uitzonderlijk. Teuns weet dat bij grote drugszaken de verdachten normaal gezien binnen enkele uren hun gsm al terug kunnen krijgen, maar de wielrenner moet al maanden wachten op zijn eigen communicatiemiddelen. Iets wat hij "abnormaal" vindt.

"De Franse aanklager heeft een vooronderzoek geopend om klaarheid te krijgen of het vermoeden van onschuld tegenover de ploeg gerechtvaardigd is of niet, maar het zijn wel mijn bezittingen die ze hebben afgepakt en nog steeds niet vrijgeven." De wielrenner begint te twijfelen of hij ooit nog zijn gsm terug zal zien. 

Download nu de gratis app van Redactie24