Eerste Belgische medaille op het WK is binnen, maar die lijkt zuurder dan verwacht: "Gekomen voor het hoogste schavotje"

door: MAB
WK Mixed Relay
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische delegatie op het WK veldrijden in Fayetville heeft een eerste medaille binnen gehaald. De Belgen mikten op goud, maar moesten zich tevreden stellen met de bronzen medaille.

Soete, Vandeputte, Franck en Crabbé verdedigden de Belgische driekleur op het WK in de discipline 'mixed relay'. Het is de eerste keer dat het evenement werd gehouden, en de Belgen keken er met gemengde gevoelens op terug. 

"In de cross hou je nog wel iets achter de hand omdat je nog een uur voort moet", vertelde Daan Soete, die als eerste aan de slag moest, aan Sporza. "Maar nu was het 2e deel wind tegen. Dat maakte het wel extreem lastig.  Ik dacht dat we iets meer kans zouden hebben, maar het was net niet."

 "We kwamen naar hier om op het hoogste schavotje te staan", aldus Niels Vandeputte, de laatste renner bij de Belgen. "Maar ik denk dat we tevreden moeten zijn met de wedstrijd die we gereden hebben. Ik denk dat we allemaal het maximale hebben gegeven."

Tags