Ex-renner van Soudal-QuickStep neemt het op voor Lefevere in zaak Alaphilippe

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week was er heel commotie tussen Julian Alaphilippe en Patrick Lefevere. Er werd heel wat over en weer gegooid met modder.

Alles begon met een interview in Humo. Daarin kwamen zaken aan bod die blijkbaar al van bijna twee jaar geleden dateerden, waardoor die eigenlijk niet meer klopten.

Daarbij zei Patrick Lefevere dat Julian Alaphilippe leefde als een losbol en dat hij bij zijn vrouw onder de sloef lag. Met alle gevolgen en reacties van het andere kamp van dien.

Niki Terpstra, ex-renner van Lefevere, zegt in de podcast ‘In het Wiel’ dat de zaken wat uit hun context getrokken werden. Het beeld klopte al lang niet meer.

“Het is ook tegenstrijdig voor mij, omdat ik de laatste tijd hoor dat Julian er juist heel goed voor leeft. Dat hij niet meer de losbol is, zoals ik hem gewend was”, klinkt het. “Julian is heel serieus bezig, dus slaat het nu nergens op om kritiek te leveren. We weten dat Patrick het soms doet om de boel op scherp te zetten, maar dat was nu zijn bedoeling niet.”

Hij weet ook wat de clou in heel de zaak is. “Wat ik er doorheen heb gelezen is dat Patrick de loopbaan van Julian het belangrijkste vindt. Maar de vrouw van Julian is ook een carrièretijger en ik denk dat Patrick het fijner zou vinden als alle aandacht naar Julian zou gaan.”