Extra clash tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de maak? “We zullen hem pushen”

door: AVL
Wout Van Aert - Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock, de zogenaamde 'Grote Drie', maken deze maand hun langverwachte rentree in het veld.

De Grote Drie zullen elkaar deze winter al zeker vier keer in de ogen kijken. In Antwerpen (23 december), Gavere (26 december), Hulst (30 december) en Koksijde (4 januari) verschijnen ze alle drie aan de start, al kan daar mogelijk nog een confrontatie bij komen. 

Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zullen namelijk al zeker ook deelnemen aan de Wereldbekermanche op 21 januari in het Spaanse Benidorm. De organisatoren willen er dan ook alles aan doen om ook Wout van Aert naar Spanje te lokken. Van Aert zelf laat het echter afhangen van zijn eerste wedstrijden.

"Hij wil zien hoe hij de Kerstperiode doorstaat. Van Aert zal tegen die tijd in Alicante zijn met de ploeg van Jumbo-Visma en hij neemt zijn crossmateriaal mee. We zullen hem allemaal een beetje moeten pushen om hem te overtuigen deel te nemen in Benidorm", aldus organisator Pascual Momparler bij Esciclismo.

"We hebben het geluk dat we nu nog de drie beste crossers van de wereld aan de start kunnen krijgen. Dat is over enkele jaren misschien niet meer mogelijk", besluit Momparler.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24