Filippo Ganna valt werelduurrecord van Victor Campenaerts aan

door: MAB
Filippo Ganna
Afbeelding bron: Photonews

Filippo Ganna, Olympisch kampioen in de ploegenachtervolging en winnaar van de individuele tijdrit op het WK in Brugge, heeft zijn plannen bekendgemaakt voor 2022. De Italiaan heeft een ambitieus seizoen voor de boeg.

Filippo Ganna, aan de slag bij INEOS Grenadiers, heeft zijn ideeën voorgelegd aan zijn ploeg. Er zijn nog geen concrete plannen voorgesteld, maar de Italiaan heeft grote plannen voor 2022. 

"Ik wil de Giro en de Tour rijden, maar moet ook rekening houden dat ik mijn wereldtitel in Australië moet verdedigen," vertelt hij aan CyclingNews. "We hebben dus wat lastige keuzes te maken, maar ik vertrouw erop we het juiste zullen doen.” Ook klassiekers zoals Milaan- San Remo staan op het menu bij de 25-jarige Italiaan. 

Ganna aast ook op het werelduurrecord dat momenteel in handen is van Victor Campenaerts (55,089 km). "We willen hem aan het einde van de zomer doen. Wat we nog moeten doen is nieuw materiaal testen en naar de windtunnel. Wat zeker is, is dat we de poging niet op hoogte gaan doen. De ploeg denkt aan Manchester.”

Tags