Giro-topman daagt Pogacar uit: "In de Tour niks meer te bewijzen"

door: MAB
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

De 23-jarige Tadej Pogacar won, sinds hij in 2019 prof werd, al twee keer de Ronde van Frankrijk. Nu heeft de voorzitter van de Giro, Mauro Vegni, hem uitgedaagd zowel de Tour de France als de Giro d'Italia te winnen.

De dubbel Giro-Tour werd voor het laatst gewonnen in 1998 ook de legendarische renner Marco Pantani. Giro-topman Vegni zou zo'n stunt graag opnieuw zien gebeuren. "Het is jammer dat niemand nu de wens lijkt te hebben om deze dubbel te verwezenlijken. Het is tijd voor nog eens een renner die dat kan, want het is al geleden van die keer dat Pantani het deed," vertelde hij in La Gazetto dello Sport. 

Pogacar, amper 23 lentes oud, won de Tour al twee keer in zijn carrière. Maar Vegni vindt dat na een eerste overwinning in de Ronde van Frankrijk, je nog maar weinig te bewijzen hebt. "De Tour de France drie of vier keer winnen, maakt niet veel uit in de carrière van een renner. Als je hem één keer gewonnen hebt, heb je bewezen dat je een fantastische renner bent en dan valt er weinig meer te bewijzen.”

De laatste keer dat iemand trachtte de dubbel Giro-Tour te winnen was in 2018. Chris Froome won de Giro, maar werd in de Tour 'slechts' derde. 
 

Tags