Greg Van Avermaet wijst Adrie van der Poel terecht na kritiek op Wout van Aert

door: AVL
Greg Van Avermaet
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert heeft er een ongelukkig jaar opzitten. De renner van Jumbo-Visma pakte uit met meerdere sterke prestaties, maar de grote zeges bleven uit. 

Onder meer op het EK wielrennen in het Nederlandse Drenthe slaagde van Aert er niet in om zijn favorietenrol waar maken. Onze landgenoot moest toen in de sprint zijn meerdere erkennen in de Fransman Christophe Laporte, tevens zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma.

Van Aert kon in Drenthe nochtans rekenen op een ijzersterke Arnaud De Lie, die uitpakte met een knappe lead-out. Ex-wielrenner Adrie van der Poel was in een gesprek met Greg Van Avermaet en José De Cauwer in Het Nieuwsblad allesbehalve mals voor van Aert.

De Nederlander vond onder meer dat de rollen tussen van Aert en De Lie omgewisseld hadden moeten worden. Zijn gesprekspartner Greg Van Avermaet was het hier echter niet mee eens. 

"Status speelt altijd mee en je kan niet zeggen dat Van Aert niet goed was", dient de voormalige Olympische kampioen van der Poel van antwoord. "Hij finisht tweede. Op alle vorige passages leek hij ook sterker dan De Lie."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24