Jean-Marie Dedecker haalt dan toch zijn slag thuis, BK veldrijden gaat door

door: MAB
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De kogel is door de kerk: het BK veldrijden zal dan toch doorgaan op 8 en 9 januari in Middelkerke, maar dan wel zonder publiek. Burgemeester Jean-Marie Dedecker vroeg om financiële compensaties om de kosten van het evenement op te vangen, en kreeg die ook. 

Dedecker was niet te spreken over de beslissing van het Overlegcomité om op het BK veldrijden geen publiek toe te laten. Het evenement wordt georganiseerd door Golazo, maar de Belgische bond en de gemeente Middelkerke zijn de grootste partners en geldschieters. 

Middelkerke had al serieuze bedragen uitgegeven om het BK in goede banen te kunnen leiden. Burgemeester Dedecker zag het niet zitten om het kampioenschap zonder publiek te organiseren, aangezien zijn gemeente enorm verlies zou lijden. Belgian Cycling heeft zich nu bereid getoond om een financiële tegemoetkoming te betalen.

De Belgische bond besliste gisterenavond om een compensatie te betalen aan de gemeente Middelkerke voor de misgelopen inkomsten. Normaal gezien werden er 20000 toeschouwers verwacht voor het BK.

Tags