Jolien D’hoore krijg nieuwe opdracht: “Een hele eer”

door: CDC
Jolien D'hoore
Afbeelding bron: Photonews

Jolien D’hoore stopte er dit seizoen mee als professioneel wielrenster. Maar haar sportpensioen is al goed gevuld. Ze werd al sportdirecteur bij NXTG Racing bij de U23 en performance-coach bij Cycling Vlaanderen. Nu krijgt ze nog een extra opdracht erbij.

De Baloise Ladies Tour heeft haar aangesteld als ambassadrice. D'hoore heeft goede herinneringen aan die Tour, want ze won die meerdere keren. Meer nog, met haar acht zeges is ze alleen recordhoudster.

"Jolien D’hoore heeft onze wedstrijd mee op de internationale kaart van het vrouwenwielrennen geplaatst en daar zijn we haar nog altijd enorm dankbaar voor”, zegt Geert Stevens, organisator van de Baloise Ladies Tour aan Belga.

Zelf reageert ze trots op de benoeming. “Ik vind het een hele eer om ambassadrice te worden van de Baloise Ladies Tour." Ze geeft aan dat ze er echt is doorgebroken voor het grote publiek. "Het maakt dan ook de cirkel rond dat ik als ex-renster mee kan bouwen aan het verdere succesverhaal van de Baloise Ladies Tour."