José De Cauwer benoemd déze verrassende ploeg tot best presterende van het voorjaar

door: MAB
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Analisten José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke maakten gisteren de balans op van het klassieke voorjaar, en daar kwamen enkele verrassende resultaten uit de bus. 

Lotto-Soudal is volgens de analisten de ploeg die het minst presteerde de afgelopen maanden. "Van Lotto-Soudal had ik meer verwacht", aldus De Cauwer bij Sporza. "In de voorbereidingkoersen waren ze goed begonnen met enkele overwinningen en dan denk je dat ze goed vertrokken zijn, maar dat vertaalde zich niet in de klassiekers."

Tussen de grootmachten Jumbo-Visma, Quick-Step, INEOS en UAE verkoos De Cauwer dan weer het Nederlandse topteam, al moest er toch een stevige kanttekening gemaakt worden. "Je denkt dat ze (Jumbo-Visma red.) dan alles gaan kapot rijden, maar dat gebeurt dan niet. Natuurlijk zit de coronabesmetting van Wout Van Aert daar ook iets voor tussen."

Volgens de analist is het echter nog een ander, Belgisch team die hem het meest bekoorde. "Je komt dan snel uit bij Intermarché-Wanty-Gobert. Qua prijs/kwaliteit hebben ze het goed gedaan. Denk maar aan de Girmay die Gent-Wevelgem wint of de 2e plaats van Quinten Hermans in Luik-Bastenaken-Luik, maar die prestaties verbleken bij die van Ineos Grenadiers die Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race winnen."