José De Cauwer wil wat kwijt over Remco Evenepoel na nieuwe ritwinst in Clasica San Sebastian

door: BMO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel kon zaterdag opnieuw winnen in de Clasica San Sebastian. José De Cauwer zag daarna dan ook heel wat goede dingen met het oog op het WK.

Remco Evenepoel kon zaterdag voor de 3e keer de Clasica San Sebastian winnen. Het opvallendste aan de overwinning was volgens José De Cauwer de manier waarop hij als eerste over de streep ging. Onze landgenoot was de betere in een sprint met Pello Bilbao.

"Bilbao is een van de snelst sprintende klimmers en hem dan in het Baskenland kloppen, is heel mooi. Deze overwinning zal hem op een speciale manier heel veel deugd doen", vertelde De Cauwer bij Sporza.

Toch denkt De Cauwer dat Evenepoel nog meer in zijn tank zou kunnen hebben. "Ik had het gevoel dat hij nooit echt vol is moeten gaan. Uiteindelijk gaan ze dan met z'n tweeën naar de aankomst en wint hij nog. Dat kan hij nu zeker meenemen. Geen of wel een sprint hebben, is een wereld van verschil."

Met het oog op het wereldkampioenschap van volgend weekend is dit een geruststellende overwinning. Volgens de wielercommentator is België dan wel de favoriet, maar wordt het toch uitkijken voor de concurrentie.

"De andere landen zullen de koers op onze schouders leggen. Dat is logisch, want we hebben ook de sterkste ploeg. Al maakt dat het natuurlijk niet makkelijker."