Karl Vannieuwkerke heeft straffe mening over het vrouwenwielrennen

door: AVL
Afbeelding bron: Photonews

Vorige week liep de Tour de France op zijn einde. De populaire wielertalkshow Vive le Vélo bleef echter nog een weekje extra doorgaan om de nodige aandacht te besteden aan de gloednieuwe Tour de France Femmes.

Vive le Vélo wordt al jaar en dag gepresenteerd door sportverslaggever Karl Vannieuwkerke. Hij noemt het feit dat de VRT aandacht schenkt aan de vrouwelijke Tour "de logica zelve" en was één van de voorvechters van het idee.

"Ik had wel snel door dat, hoe meer aandacht het vrouwenwielrennen kreeg, hoe professioneler er gewerkt zou worden en hoe meer geld er zou in omgaan", aldus Vannieuwkerke tegenover Wielerflits. "Vandaag zijn we zo ver dat ik net zo graag naar een vrouwen – als naar een mannenwedstrijd kijk."

Vannieuwkerke liet zich ook kort uit over het niveauverschil tussen de mannen en de vrouwen. "Wielrennen is een sport waarbij het fysieke verschil niet zo tot uiting komt wanneer je de mannen en de vrouwen apart ziet rijden. Het gaat over het tactische spel", legt Vannieuwkerke uit.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24