Kok van INEOS Grenadiers vertelt waanzinnige eisen van Tom Pidcock
Renners en hun voeding. Het is al sinds jaar en dag een bijzonder thema in het wielrennen.
In het wielrennen wordt er gekeken om elk aspect van het leven onder controle te hebben. Wielrennen is veel meer dan snel rijden alleen geworden. Ook voeding wordt bijzonder in het oog gehouden. James Forsyth, de chef-kok van INEOS Grenadiers
Hij vertelde honderduit over de gewoonten binnen de ploeg en bij de specifieke renners. “Toen ik bij het team kwam, dan was er helemaal nog geen sprake van het wegen van voeding”, klinkt het.
Sinds de laatste drie jaar wordt er voor elke renner afzonderlijk gekookt, zo is te horen. Tom Pidcock
“Iedere dag heeft hij wel een opmerking. Soms is dat een dure opmerking, zoals truffel. Wanneer je al een voedingsplan klaar hebt en een renner om 17.00 uur afkomt met een opmerking, dan is het soms moeilijk om die nog in de voeding te verwerken.”