Lotto Dstny krijgt nieuws in dopingzaak van Lennert Van Eetvelt

door: BVDO
Lennert Van Eetvelt
Afbeelding bron: Photonews

Na een controle op 19 februari tijdens de Franse rittenkoers Tour des Alpes Maritimes et du Var vroeg de Franse dopingautoriteit (AFLD) op 21 april meer uitleg over een substantie die in de urine van Lennert Van Eetvelt werd gevonden.

De substantie waarover sprake was in het dossier is een toegelaten substantie in een neusspray die vrij verkrijgbaar is en in competitie toegelaten, mits ze vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter. Van Eetvelt gebruikte de spray op advies van zijn arts en had bij de controle de neusspray ook vermeld op het dopingformulier.

Het AFLD vroeg evenwel meer uitleg en deze werd nu de voorbije weken verstrekt door Lennert Van Eetvelt. “Ik gebruik deze neusspray sporadisch in overleg met de dokter”, aldus Lennert. “Op de dopingcontrole had ik de neusspray ook duidelijk aangegeven op het formulier. Het was voor mij dan ook een verrassing dat het AFLD vragen stelde, want eigenlijk moet ik me daar niet voor verantwoorden. Ik heb hun vragen nu beantwoord. Ik kon perfect uitleggen waarom en hoe vaak ik de spray gebruik.”

De spray werd door de dokter voorgeschreven voor allergieën. “Het AFLD kon zich daarin vinden en geeft daarom geen verder gevolg aan de zaak. Logisch, want er was niets aan de hand en ik ben een beetje verontwaardigd dat hier een zaak van is gemaakt.”