Man die Mathieu van der Poel moet helpen verpestte het zelf

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Het EK baanwielrennen in Apeldoorn werd geen succes voor Robbe Ghys. En dat had hij naar eigen zeggen aan zichzelf te danken.

Het EK in Apeldoorn draaide voor Robbe Ghys uit op een ontgoocheling. Achteraf zegt hij zelfs dat hij eigenlijk beter niet had deelgenomen.

“Nochtans was er niets dat aanwees dat ik op een offday kon stoten. Ik ben kerngezond, de waardes die ik trap zijn prima. Alleen had ik in aanloop naar die opdracht veel te weinig op de velodroom kunnen trainen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Ghys zet volop in op een carrière op de weg en dan moet het baanwielrennen automatisch plaatsmaken. Hij moet bij Alpecin-Deceuninck de lead-out worden voor Jasper Philipsen en Mathieu van der Poel, met als absolute apotheose de Tour de France.

“Ik heb het onheil een beetje gezocht door in het begin van het nummer niet mee te zijn. Nadien werd er natuurlijk op mijn wiel gekoerst. Dat was het goed recht van die jongens. Zondag had ik er nog de pest in, maar inmiddels heb ik mijn optreden op dat EK achter me gelaten.”