Marc Sergeant zegt of Wout van Aert gediskwalificeerd moest worden

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Een opmerkelijk beeld tijdens de E3 Saxo Classic in Harelbeke. De ketting van Wout van Aert wordt gesmeerd tijdens het rijden.

Het waren vreemde beelden en volgens de letter van de reglementen mag het niet. Wout van Aert liet tijdens de finale van de E3 Saxo Classic zijn ketting al rijdend smeren, iets wat normaal enkel gedaan mag worden als de renner stilstaat.

Door die actie van de mecanicien riskeerde Wout van Aert een diskwalificatie en dus zijn zege kwijt te spelen. Zover kwam het niet. De jury oordeelde dat er geen probleem was, waardoor Van Aert zijn overwinning op zak hield.

“Zelden zo'n non-item gehoord als het zogenaamde kettingverhaal van Van Aert”, zegt Marc Sergeant in Het Nieuwsblad. “Hij zou zogezegd een diskwalificatie geriskeerd hebben omdat er vanuit de wagen aan zijn ketting of versnellingsapparaat werd gewerkt. Onzin. Voor mij is daar geen vuiltje aan de lucht.”

Volgens Sergeant heeft Van Aert gevraagd aan de commissaris of de mecanicien ernaar mocht kijken. Die toestemming kwam er. “En zo hoort het, dan mag er officieel nog iets anders in het reglement staan. Er bestaat ook zoiets als de geest van de wet. Die commissaris heeft dat perfect aangevoeld”, besluit Sergeant.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24