Analist vreest het ergste voor Wout van Aert in de Ronde: "Worden ze bij Visma niet blij van"

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het heeft wederom niet mogen zijn voor Wout van Aert. Onze landgenoot verloor vrijdag in de E3 Saxo Classic opnieuw het pleit van grote rivaal Mathieu van der Poel.

Wout van Aert kwam vrijdag bij het aansnijden van de Paterberg ongelukkig ten val waarna Mathieu van der Poel er als de kippen vandoor. Ondanks een knappe inhaalbeweging slaagde van Aert er niet in om zijn rivaal nog in te halen. De Kempenaar moest uiteindelijk vrede nemen met de vierde plaats.

Achteraf gaf Van Aert aan dat hij nog steeds wat last ondervond van zijn val, wat uiteraard geen goed nieuws is voor hem en zijn team Visma-Lease a Bike met het oog op de Ronde van Vlaanderen die volgende week op het programma staat. Dat laatste ziet ook HLN-analist Marc Gyselinck.

"Hij had schaafwonden en een pijnlijke elleboog. Tiesj Benoot viel in Harelbeke, Dylan van Baarle en Per Strand Hagenes vielen ook", zo somt Gyselinck op. "De Nederlandse ploeg komt erg gehavend uit de strijd. Voeg daar ook een zieke Laporte aan toe. Daar worden ze bij Visma, een kleine week tot de Ronde van Vlaanderen, natuurlijk niet blij van."