Mathieu van der Poel krijgt opvallend voordeel ten opzichte van Wout van Aert op het WK

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Komend weekend is het eindelijk zover: de ultieme confrontatie tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel op het WK veldrijden in Hoogerheide. 

In Hoogerheide zijn ze al enkele weken volop bezig met de voorbereidingen alsook de opbouw van het parcours. Het parcours zal niet veel verschillen van dat van de GP Adrie van der Poel die eveneens elk jaar gereden wordt in Hoogerheide.

Het parcours zal echter niet volledig identiek zijn. Zo werden de balken dit jaar op een hellend stuk op het einde van de omloop geplaatst terwijl deze normaal altijd nabij de VIP-tent worden geplaatst. Deze wijziging speelt in het voordeel van Mathieu van der Poel, die in theorie technischer is dan van Aert.

"We wilden er 100 procent zeker van zijn dat de ondergrond bij de balken geen modder wordt. Nu liggen die dus zo’n 500 meter voor de finish, gevolgd door de trappen en dan de schuine kant, voor de hellende laatste rechte lijn naar de eindstreep", zo vertelt Adrie van der Poel, mee betrokken is bij de opbouw, aan Wielerflits.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24