Matteo Trentin trekt aan de alarmbel: "Het wielrennen moet hier aandacht voor hebben"

door: CDC
Matteo Trentin
Afbeelding bron: Photonews

Italiaans wielrenner Matteo Trentin is ontevreden over hoe het er aan toe gaat op de weg. Volgens hem moet er dringend iets veranderen.

Volgens Trentin wordt het namelijk steeds gevaarlijker op de openbare weg voor wielrenners. Hij trekt aan de alarmbel bij Cycling Weekly. "Het lijkt meer op een jungle wanneer je traint." De renner denkt dat dit vrouwen en kinderen afschrikt om nog veel te fietsen.

Aanleiding van zijn uitspraken zijn enkele recente ongevallen, waaronder die van Egan Bernal maar ook met Imogen Cotter. "Elke keer als je gaat trainen, weet je niet hoe je thuiskomt: gewoon normaal of op je rug in een of andere ambulance. We moeten meer en meer zorg dragen voor onze wegen. Het wordt alleen maar erger, met meer auto’s en meer nerveuze mensen."

Trentin wil dat mensen rustiger rijden en veiligheid op de weg meer aandacht krijgt. Hij wijst er op dat wielrennen weinig toekomst heeft als kinderen niet meer fietsen. Bovendien is het ook een uiterst milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen.