Meningen verdeeld over wat nu moet gebeuren met supporter die Yves Lampaert deed vallen

door: STS
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

Een botsing met een onvoorzichtige fan kostte Yves Lampaert afgelopen zondag een mogelijke podiumplaats in de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. De renner maakte een zware val en verloor kostbare tijd.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Moet de toeschouwer die Yves Lampaert deed vallen in Parijs-Roubaix een boete krijgen?"

"Ja en een ferme. Voor hetzelfde geld valt Yves slecht en is het einde carrière. Velen vergeten dat het voor de renners hun broodwinning is. Toeschouwers moeten opletten, niet de renners", lezen we ook nog.

"Zeer zeker. En best een serieuze boete! Het is heel erg dat supporters door hun stommiteiten de einduitslag mee bepalen! Lampaert had misschien nog mee op het podium gestaan. We zullen het nu nooit weten!", schrijft Eddy.

"Inderdaad! Toeschouwers, het woord spreekt voor zich! Dus: niet hinderen! Kan levensgevaarlijk zijn voor de renners en meer... Het is gelukkig goed afgelopen nu", zegt Christine.

"Voor mij niet, hij zal al wel heel erg geschrokken zijn", schrijft Martha.

"Moeilijk, al ben ik nog steeds kwaad op supporters die onvoorzichtig doen", laat Rosa weten.

"Het was heel gevaarlijk voor de renner. Het had nog fataal kunnen zijn. Ik had tien minuten voordien nog gezegd: 'Maar jong, zo dicht bij de weg dat die supporters staan'", zegt Monique.

"Neen, want ze laten het oogluikend toe. Ze moeten het probleem bij de kiem aanpakken," vindt Jean.

"Absoluut, het is telkens hetzelfde liedje, zoals de mensen met een vlag, of die vrouw die een boodschap wou tonen aan haar grootouders", schrijft Sylvette.

"De renners zouden zich soms ook eens aan de regels moeten houden. Op wegen die 10 meter en breder zijn, rijden ze soms zelfs op fietspaden tussen de supporters", merkt Chris op.

"Ik denk dat die man ook verschrikkelijk geschrokken was en enorm veel spijt heeft van wat hij heeft aangericht. Die moet zich ook slecht voelen. Het was geen onstuimige toeschouwer maar een onoplettendheid. Superjammer voor Yves Lampaert", zegt Jo.

"Ik vind van wel, vorige keer heeft die dame met het spandoek ook een boete gekregen dacht ik. Iedereen gelijk voor de wet", stelt Michèle.

"Nope, het is een kalf, daarmee is de kous af! Vlamingen willen altijd een ander doen betalen maar lopen dan te jammeren dat ze leeggemolken worden", vindt Danny.