Michel Wuyts heeft het helemaal gehad met Jonas Vingegaard: “Een afgang!”

door: AVL
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Na een elfde plaats in de openingsrit moest Wout van Aert in de tweede etappe van de Tour de France vrede nemen met een tweede plaats. Hij verloor in de sprint van Victor Lafay.

De nederlaag kwam bijzonder hard aan bij Wout van Aert. Nadat hij eerst al vloekend over de eindstreep reed gooide hij even later ook gefrustreerd zijn bidon op de grond. Kopman Jonas Vingegaard, die geen kopwerk voor zijn ploegmaat verrichte was na afloop de gebeten hond.

Het is al de tweede etappe op rij dat de Deen zich in negatieve zin laat opmerken met passief rijgedrag. Michel Wuyts, die na de openingsetappe al niet mals was, heeft het nu helemaal gehad met Vingegaard en hekelt vooral zijn gebrek leiderskwaliteiten.

"Zijn ploegmaats hebben gedaan wat ze konden, behalve eentje", aldus Wuyts bij HLN Live. "Hij is in mijn ogen een slappe leider. Gisteren kon je het nog een stukje meetkunde noemen, maar vandaag moest hij zijn duit in het zakje doen. Je moet tonen dat je een waardige kopman bent. Dit is voor de persoonlijkheid van de Deen een afgang."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24