Michel Wuyts krijgt inside informatie over Uijtdebroeks: “Eigenzinnig en ondankbaar ventje”

door: BVDO
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

De soap tussen Cian Uijtdebroeks en BORA-hansgrohe is lang nog niet voorbij. Michel Wuyts kreeg zelfs onverwacht vertrouwelijke informatie door.

Eerder dit jaar kreeg wieleranalist Michel Wuyts na een uiteenzetting over marketing in de wielersport in Harelbeke de nodige informatie over Cian Uijtdebroeks van een talentscout van BORA-hansgrohe.

“U hebt een onvolledig beeld van Cian, meneer Wuyts. Hij is niet meer dat meegaande jongetje. Cian is eigenzinnig en ondankbaar”, vertelt Wuyts in Het Laatste Nieuws. “Voor de Vuelta kreeg hij Sergio Higuita en Nico Denz als specifieke helpers aangewezen. Die haalden hem uit netelige posities, waardoor hij zijn toptiennotering redde. Een dankwoord kon er bij Cian niet af. Van een aspirant- kopman verwacht je een andere instelling.”

De talentscout ging volgens Wuyts nog een stapje verder. “Die achtste plaats in de Vuelta is de hoogste die Cian ooit in een grote ronde zal halen. Consternatie. Zijn tijdritten zullen nooit voldoen en als klimmer heeft hij minder marge dan u denkt. Daar klonk de taal van de afrekening.”