Michel Wuyts rakelt shockerende anekdote op over verslaafde Jan Ullrich

door: AVL
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

De Duitse wielerlegende Jan Ullrich pakte onlangs in zijn eigen documentaire ''Ullrich, The Hunted' uit met een pakkende getuigenis over zijn drank- en drugsverslaving.

Ullrich scheerde vooral in de jaren 90 met onder meer een eindoverwinning in de Tour de France in 1997, maar maakte zich ook schuldig aan dopinggebruik en sukkelde jaren lang met verslavingen aan drank en drugs, meer bepaald cocaïne.

Wielercommentator Michel Wuyts liet zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de turbulente carrière van Ullrich. De analist is blij dat de Duitser nu aan de beterhand is en rakelde ook een interessante anekdote op over de verslavingen van de voormalige Tourwinnaar.

"Jan nuttigde in zijn eentje een dure fles Brunello", zo onthult Wuyts. "Bij het verlaten van de tafel vroeg hij de waard om een tweede en ledigde die op zijn kamer. Daags erna won hij desondanks de rit. Succes verdoezelt destructie. Sterk van Jan Ullrich dat hij na 20 jaar aftakeling opveert. Ik hoop dat hij moedig het hervallen bant."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24