Michel Wuyts sloopt Tourwinnaar Jonas Vingegaard: "Bange wezel"

door: JDH
Michel Wuyts
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard nam in de laatste bergrit van de Tour opnieuw een passieve koershouding aan en ging het duel met Pogacar niet aan. Michel Wuyts vindt dat teleurstellend. 

Tadej Pogacar viel zaterdag op de laatste beklimming van de dag aan en kreeg Jonas Vingegaard mee in zijn wiel. De Deen nam echter niet over en de twee lieten Felix Gall terugkeren en het tempo bepalen. 

Michel Wuyts vond het vooral een gemiste kans van Tourwinnaar. "Hij had zich een nog groter kampioen kunnen tonen en het fantastische werkstuk dat deze Tour is helemaal kunnen afmaken", zei Wuyts bij HLN LIVE. 

"Het was een beetje miezerig. Vingegaard acteerde als een bange wezel." Volgens Wuyts miste Vingegaard vooral de gevallen Sepp Kuss rond zich. "Maar ook omdat hij vreesde op een nederlaag te lopen tegen Pogacar." En dat terwijl Vingegaard al meer dan 7 minuten voorsprong had op Pogacar. 

Uiteindelijk reden Pogacar en Vingegaard samen naar de streep met onder meer de broers Yates en gingen ze sprinten voor de zege. Pogacar haalde het en pakte dankzij de bonificaties nog 6 seconden terug op Vingegaard.