Mikel Landa doet vreemde uitspraak om fans van Remco Evenepoel gerust te stellen

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Mikel Landa wordt één van de nieuwe helpers van Remco Evenepoel. Als is dat niet vanzelfsprekend voor een man van 33 jaar met zijn verleden.

Tien jaar geleden was Mikel Landa een talent dat een grote toekomst in de Tour, Giro en Vuelta werd toegedicht. Twee keer derde worden in de Giro werd zijn beste resultaat.

Zijn beste prestaties leverde hij echter als knecht af, al liet hij toen ook vaak zijn eigen ambities om ritten te winnen boven die van het klassement van zijn kopman uitstijgen.

Ondanks zijn 33 lentes voelt hij zich nog een meerwaarde richting de toekomst. Hij voelt naar eigen zeggen ook dat hij enorm beter geworden is.

“Ik ben nog minstens zo goed als in het verleden”, vertelt hij aan Wielerrevue. “Sterker nog, puur qua vermogens ben ik beter dan in de Tour de France van 2017. Alleen ook het niveau van de rest is flink verbeterd.”

Of dat laatste de supporters van Remco Evenepoel kan bekoren is maar zeer de vraag. Enkel tijd zal kunnen uitwijzen of Landa echt de pion is die de wereldkampioen tijdrijden nodig heeft.