Nathan Van Hooydonck begrijpt nominatie van Tiesj Benoot niet

door: AVL
tiesj benoot
Afbeelding bron: Photonews

Op woensdag 12 oktober worden de beste wielrenners van het afgelopen jaar in de bloemetjes gezet op het Gala van de Kristallen Fiets. 

Naast de Kristallen Fiets voor de beste renner van 2022 wordt op het gala ook de Kristallen Zweetdruppel uitgereikt: de prijs voor de beste helper van het seizoen. De laatste vier edities ging de prijs telkens naar Tim Declercq.

Hij maakt dit jaar echter geen deel uit van de genomineerden. Nathan Van Hooydonck en Tiesj Benoot maken wel kans op de troffee. Beiden vertolkten deze zomer een glansrol als helper van Wout van Aert en Jonas Vingegaard in de Tour de France

Voor Van Hooydonck kwam de nominaties van Benoot toch als een verrassing. Niet omdat hij twijfelt aan zijn kwaliteiten maar wel omdat hij Benoot niet meteen associeert met een helpersrol.

"De laatste 4 jaar ging de prijs telkens naar Tim Declercq. Dan associeer je die prijs met dat soort renners. Het is ook een beetje raar om Benoot in een helpersrol te zien. Al heeft hij in de Tour veel op kop gereden. Daardoor vind ik het 100% terecht dat hij erbij staat", aldus Van Hooydonck tegenover HLN.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24