Niels Albert doet stevige voorspelling over terugkeer van Mathieu van der Poel

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Komende zaterdag komt Mathieu van der Poel terug naar het veldrijden. In Herentals komt hij terug naar het veld en Niels Albert verwacht er meteen veel van. 

Een week vroeger dan gepland komt Mathieu van der Poel zaterdag in Herentals terug in het veld. Ook de Brit Tom Pidcock maakt er zijn rentree. Maar van hem verwacht Niels Albert dat hij enkele crossen nodig zal hebben om op toerental te komen. 

Van Van der Poel verwacht Albert dat hij er meteen zal staan. "Niet zoals Mathieu van der Poel. Hij komt niet crossen als hij niet helemaal zeker is dat hij honderd procent in orde is. Mathieu heeft zoveel talent dat hij er meteen zal staan", zegt hij bij HLN. 

"Crosstechnisch zal hij ook weinig van zijn kunsten hebben verleerd. Als de logica wordt gerespecteerd, zien we zaterdag in Herentals een walk-over voor Mathieu van der Poel", stelt Albert nog. 

En Albert verwacht ook dat Van der Poel in het veld en op de weg misschien wel zijn beste niveau ooit kan halen. Van der Poel heeft er namelijk al heel wat trainingen opzitten in Spanje, waar hij al bijna twee maanden aan het trainen was. 

"Mathieu heeft nu al het grootste deel van de winter in Spanje doorgebracht. Dat is de eerste keer in zijn carrière. Hij gaat daar zijn voordeel mee doen. Ik weet zo’n beetje waar hij woont. Het is een mooie locatie om te trainen, op een bergje."