Niels Albert kan maar één conclusie trekken over Mathieu van der Poel

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel blijft maar indruk maken dit seizoen, de wereldkampioen won nu al tien keer op rij. Niels Albert is dan ook duidelijk in zijn conclusie. 

Ook in Zonhoven stond er opnieuw geen maat op Mathieu van der Poel. De wereldkampioen versnelde, reed als enige boven op een heuveltje en maakte zo meteen een verschil van enkele seconden. De rest mocht alweer voor plek twee rijden. 

Tien keer won de wereldkampioen nu al op rij, niemand lijkt er aan te twijfelen dat de Nederlander opnieuw wereldkampioen wordt in Tabor. Daar werd hij negen jaar geleden voor het eerst wereldkampioen veldrijden, als jongste ooit. 

Niels Albert is dan ook duidelijk in zijn conclusie. "Mathieu was fenomenaal in alle tien crossen die hij reed. Hij is momenteel veruit de beste van deze generatie en haalt het hoogste niveau van zijn carrière", zegt hij bij Het Nieuwsblad.

"Hij is blessurevrij, heeft privé rust gevonden, met Roxanne (zijn vriendin, red.) zit alles snor en dus wint hij ook alles. Hij moet niemand nog iets bewijzen en dat maakt dat hij stressvrij kan crossen. Die combinatie aan factoren maakt dat hij top is."