Niels Albert kijkt vreemd op van uitspraak Eli Iserbyt over Wout van Aert

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Komende zaterdag keert Wout van Aert terug in het veld. Heel veel concurrentie zal er niet zijn en volgens Niels Albert mogen we Van Aert dan ook al opschrijven als winnaar. 

"Dat wordt dan waarschijnlijk een makkelijke overwinning voor Wout. Gebrek aan competitie geen bezwaar. Want wie gaat hem kloppen?", stelt Niels Albert bij HLN. Heel wat renners geven dan ook versterk door de Wereldbeker in Val di Sole op zondag. 

Maar ook in de crossen daarna zal het volgens Albert moeilijk zijn om Van Aert te kloppen. Eli Iserbyt legde er zich al bij neer dat hij Van Aert of Van der Poel nog kan kloppen als ze meedoen. Iserbyt stelde dat hij niet meer in sprookjes geloofd. 

"Als hij niet in sprookjes gelooft, wie gaat Van Aert dan wèl iets maken?”, stelt Albert. "Ik ken Wout goed genoeg om te weten dat hij ook zaterdag met een grote basisconditie aan het veldritseizoen begint."

Dat Wout van Aert na acht jaar afscheid moest nemen van zijn coach Mark Lamberts, zal volgens Albert niets veranderen. "Mathieu Heijboer is nu de nieuwe coach. Onvermijdelijk pakt Heijboer het anders aan. Maar het is niet omdat het anders is, dat het slechter wordt."