Niels Albert geeft de UCI lik op stuk: "Denk wel dat ze dat kunnen betalen"

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

De uitspraken van UCI-voorzitter Lappartient zorgen voor veel ongenoegen in de veldritwereld. Er komen dan ook veel alternatieven voor de Wereldbeker. 

Sinds enkele jaren is de Wereldbeker uitgebreid van zo'n acht manches naar veertien. Bijna elke zondag wordt ingenomen door de Wereldbeker, waardoor de andere crossen en klassementen naar de achtergrond geraken. 

Voor Niels Albert moet de Wereldbeker dan ook terugkeren naar de acht manches van vroeger. "Ik zou het allemaal niet te ingewikkeld maken", zegt hij bij HLN. Daarmee gaat hij akkoord met Sven Nys, die hetzelfde idee heeft over de toekomst van de Wereldbeker. 

Albert geeft ook een voorstel om renners extra te overtuigen om de Wereldbeker te rijden: een financiële stimulans. Zo wil hij de top tien van het eindklassement van vorig seizoen 3.000 euro extra geven, mannen en vrouwen. 

"Dat kost je per manche 60.000 euro extra, mannen en vrouwen samen. Ik denk dat de UCI dat wel kan betalen", stelt  Albert nog. "Je gaat meteen effect zien: een heel grote groep renners gaat proberen in die top tien te eindigen."