Niels Albert spreekt Sven Nys tegen over EK veldrijden van Thibau Nys

door: JDH
Niels Albert
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys was voor het EK veldrijden een van de grote favorieten, maar kon het niet waarmaken. Maar Niels Albert ziet die verwachtingen niet als iets slechts. 

Na zijn drie overwinningen op vijf crossen, en zeker met de Koppenbergcross, wat Thibau Nys vooraf een van de favorieten voor het EK. Maar Nys deed nooit echt mee voor de titel en gaf op het einde nog op door een lekke band. 

De verwachtingen waren hoog en vader Sven Nys verdedigde zijn zoon Thibau Nys al snel voor zijn mindere dag. Maar Niels Albert ziet dat anders. "Je moet die verwachtingen als iets positiefs zien, niet negatief. Als er geen verwachtingen zijn, dan wil dat zeggen dat je geen goede coureur bent", zegt hij bij LAMBERT & ALBERT. 

Albert maakt de vergelijk met de weg. "Als we kijken naar de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, dan verwachten we iets van Mathieu van der Poel. Is dat nu winnen of niet, we verwachten iets van Wout van Aert. En ik vind dat Thibau dat ook zo moet ervaren."

"Ik verwacht niet dat Thibau wint op het EK, maar het is toch positief dat wij een prestatie van hem verwachten. Na zijn overwinningen in Waterloo en op de Koppenberg is het niet onlogisch dat er iets werd verwacht van hem", zei Albert nog.