Ontroerde Michael Vanthourenhout na overwinning in Namen: "Dit is voor hen"

door: MAB
Michael Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel waren er gisteren niet bij in de Citadelcross van Namen. Michael Vanthourenhout ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal na een spannend duel met Tom Pidcock. Na de koers kon de veldrijder uit Wingene zijn emoties amper bedwingen. 

Het was nog maar de tweede keer dat Vanthourenhout kon winnen in de Wereldbeker. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal mag na gisteren nu dus ook de Citadelcross van Namen, een echte klassieker, op zijn palmares schrijven. 

“Dit is heel speciaal”, vertelde hij aan Play Sports achteraf. "Ik heb er lang in geloofd en toen ik zag dat Aerts lek stond, geloofde ik nog iets meer in mezelf. Natuurlijk, ik moest nog afrekenen met Pidcock en ik dacht dat hij heel sterk ging zijn, maar naar het einde toe zag ik dat hij het lastig kreeg.” 

“Ik geloofde er steeds meer in en het publiek was ook heel enthousiast. Dat stuwde me vooruit naar de zege. Dit betekent heel veel voor mij, zeker na een lastige periode deze week. Dit is zeker de grootste overwinning in mijn carrière.” 

Een emotionele Vanthourenhout vertelde ook dat de overwinning nog meer deugd deed vanwege familiale omstandigheden. Hij droeg de winst dan ook op aan zijn familie. "En aan iedereen die er voor mij geweest is, dat zijn wel wat mensen."

Tags