Opvallend: Pauwels Sauzen-Bingoal neemt afscheid van voormalige wereldkampioen

door: AVL
Jurgen Mettepenningen
Afbeelding bron: Photonews

Pauwels Sauzen-Bingoal is bezig aan een sterk veldritseizoen. Vooral Eli Iserbyt was de laatste maanden in goeie doen. Zijn teller staat intussen al op zes overwinningen.

Ook afgelopen donderdag in de Internationale cyclocross Rucphen mocht de Belgische ploeg van Jurgen Mettepenningen opnieuw vieren, al was het dit keer niet Eli Iserbyt maar wel Ryan Kamp die de zege voor zijn team binnenhaalde. 

Pauwels Sauzen-Bingoal komt nu echter met verrassend nieuws naar buiten. De 23-jarige Kamp is namelijk bezig aan zijn laatste maand in dienst van de Belgische ploeg. Het aflopend contract van de Nederlander en voormalig wereldkampioen bij de beloften (2020) wordt niet verlengd, zo bevestigde Mettepenningen bij Wielerflits.

"We moeten keuzes maken. Met Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout hebben we al twee toppers in de profwedstrijden", zo legt de ploegmanager uit. "Daarnaast hebben we deze winter de keuze gemaakt om extra budget te investeren in onze uitgebreide beloftekern. We willen volop die kaarten trekken. Je kan nu eenmaal niet iedereen behouden."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24