Opzijgeschoven Marc Sergeant scherp voor ex-ploeg Lotto Soudal: "Dat zullen ze een schande vinden"

door: MAB
Soudal
Afbeelding bron: Photonews

Marc Sergeant werd in augustus aan de kant geschoven bij Lotto Soudal, de ploeg waar hij heel zijn leven actief was. De Belgische ploeg zit echter in grote problemen.

Want Lotto Soudal dreigt te degraderen uit de WorldTour. Enkel Thomas De Gendt, die de achtste etappe won in de Giro d'Italia, kon een opmerkelijk resultaat neerzetten dit seizoen. Marc Sergeant, die tientallen jaren de grote man was bij de Belgische ploeg, met het verval met lede ogen aanzien. 

"In 2021 waren we zelfs de beste ploeg van de wereld", begint hij bij HLN. "Toen ik nog ploegmanager was, heb ik er altijd over gewaakt om binnen de WorldTour te blijven. Soms was het nipt, maar in 2011 waren wij zelfs de beste ploeg van de wereld. Nu is het de 4e ploeg in België. Ik kan me voorstellen dat sommigen binnen de Nationale Loterij dat een schande zullen vinden."

"Ook de Tour is geen zekerheid meer. Ze gaan misschien moeten rekenen op wildcards en die gaan eerst naar de Franse teams en dan blijft er nog maar 1 over. Er starten al 3 teams uit België. Misschien dat ze die voor publicitaire redenen aan het Noorse Uno-X geven."