Ouders Jonas Vingegaard helemaal in zak en as na ellendige val van hun zoon

door: AVL
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Bij Visma-Lease a Bike hebben ze er enkele frustrerende weken opzitten. Op amper een week tijd zag de Nederlandse ploeg zowel Wout van Aert als Jonas Vingegaard uitvallen.

Wout van Aert ging tegen de grond in Dwars door Vlaanderen en brak daarbij onder meer een sleutelbeen. Jonas Vingegaard raakte dan weer betrokken bij een zware valpartij in de Ronde van het Baskenland en werd maandag, pas vijf dagen na zijn val, geopereerd aan de klaplong die hij opliep. 

Ondertussen heeft de tweevoudige winnaar van de Tour de France een week na de fouten nog steeds niet kunnen praten met zijn ouders. Dat vertelde ma en pa Vingegaard zelf in een ontluisterend interview in de Deense krant Ekstra Bladet.

“Het is echt een hel voor ons", zo benadrukte vader Vingegaard. "Een week na z’n val hebben mijn vrouw en ik nog altijd niets van Jonas kunnen horen. We kregen gewoon de kans nog niet. Noch met hem, noch met zijn vrouw, noch met het team. Ik weet niet hoe dat mogelijk is, maar het is dat het zo moet zijn zeker?"

"We weten eigenlijk alleen wat we in de media lezen. Het is niet dat we hem niet willen bezoeken in Spanje, maar op dit moment denk ik niet dat we dat moeten doen.We ontvangen slechts kleine updates."