Patrick Lefevere maakt eigen wielrenner helemaal met de grond gelijk

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step heeft er opnieuw een teleurstellend voorjaar opzitten. The Wolfpack wist in zo goed als geen enkele koers een hoofdrol op te eisen.

Volgend weekend staat met Luik-Bastenaken-Luik de laatste grote klassieker op het programma. Het is dus voor Soudal Quick-Step de laatste kans om haar voorjaar alsnog te redden maar de omstandigheden zien er voorlopig niet gunstig uit.

Julian Alaphilippe kwam twee weken geleden ten val in de Ronde van Vlaanderen en moest al verstek geven voor de Amstel Gold Race en ook de Waalse Pijl slaat hij over. Het wordt voor de Fransman een race tegen de klok om alsnog klaar te raken voor Luik-Bastenaken-Luik.

Manager Patrick Lefevere verliest stilaan zijn geduld met zijn poulain. Alaphilippe sukkelt al meer dan een jaar van de ene blessure naar de andere en weegt bovendien ook zwaar op het budget.

"In het leven moet iedereen zijn salaris rechtvaardigen", aldus Lefevere in de podcast 'Grand Plateau'. "Ik hou van Julian, net als iedereen. Hoe kun je nu niet van hem houden? Maar ik moet ook realistisch zijn: hij neemt een grote hap uit mijn budget. Ik wil dan ook resultaten zien."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24