Sonny Colbrelli maakt opvallende bekentenis bij overwinning in Parijs - Roubaix: 'hierdoor kon ik winnen'

door: CDC
Sonny Colbrelli
Afbeelding bron: Photonews

Sonny Colbrelli won zondag de Hel van het Noorden op een zeer knappe manier. In La Gazzetta dello Sport van vandaag blikt hij terug op de overwinning en maakt hij een opvallende bekentenis.

Experten wezen er voordien al op: materiaalkeuze zou erg belangrijk worden in de verraderlijke omstandigheden op de kasseien. Dat is meer dan ooit waar gebleken. De winnaar zegt immers in de krant dat hij zijn overwinning in zeer grote mate te danken heeft aan zijn materiaal.

Colbrelli reed namelijk twee maal lek in de koers. Hij beschikte echter over tubeless banden en moest hierdoor geen enkele keer stoppen. "Ik kwam aan met lekke banden" vertelt hij nu aan de Italiaanse krant. "Maar het schuim in de tubeless, een soort stopverf, verstopte het gat. Daardoor hoefde ik gelukkig niet te stoppen.”

Tubeless banden zijn een nieuw soort banden die geen binnenband gebruiken om de spanning aan te houden. Banden en velgen zijn daarbij zo geconstrueerd dat deze elkaar direct afdichten. Ze wegen minder, rijden fijner en een lek wordt automatisch gedicht. Ook is er minder rolweerstand.