Straf! ‘Tadej Pogacar kan onverwachte toptransfer maken’

door: AVL
Tadej Pogacar
Afbeelding bron: Photonews

Tadej Pogacar doet volgende week een gooi naar winst in de Ronde van Lombardije. Het zou voor de Sloveen zijn derde triomf op rij zijn in de Italiaanse klassieker.

Tadej Pogacar zal in Lombardije in elk geval kunnen rekenen op de steun van zijn ploeg UAE Emirates, die zijn kopman in Italië van een sterk team wil voorzien. De Arabische wielerploeg hoopt ondertussen dat Pogacar het team trouw blijft.

De tweevoudige Tourwinnaar heeft nog een contract tot 2027 bij UAE, maar volgens manager Alex Carera geniet Pogacar interesse van INEOS Grenadiers. De Britse ploeg polsten tussen de Tour en de Vuelta zelfs al naar de diensten van de 25-jarige Sloveen.

"Op dit moment staat Tadej tot 2027 onder contract bij UAE", zo bevestigde Carera bij GCN. "Als Ineos vóór die datum in hem geïnteresseerd is, moeten ze met de ploeg praten. Het doel van INEOS is om een van de beste teams ter wereld te zijn.

 "Als je de beste wilt zijn, dan heb je de beste renners nodig", gaat Carera verder. "Mocht hij einde contract zijn, is het een ander verhaal. Als ze nu geïnteresseerd zijn in Tadej, moeten ze eerst en vooral een deal vinden met UAE."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24